La fusta: l'únic ecomaterial que permet fusió entre tradició i tecnologia

dissabte, 17 de juliol del 2021

Èxit de participació de CATSKILLS 2021 de la família professional de Fusta i Moble

L'esdeveniment, coorganitzat per l’Institut Pere Martell de Tarragona i l’Institut Escola Industrial de Sabadell, es va celebrar el passat 18 de maig, de forma telemàtica, des de cadascun dels centres participants d’arreu de Catalunya

 

La convocatòria del Campionat de Catalunya de Formació Professional (CATSKILLS 2021) va seleccionar el passat 18 de maig als millors alumnes en els oficis d'ebenisteria (skill 24), fusteria (skill 25) i fusteria d’obra (skill 26). A CATSKILLS 2021 de la família professional de Fusta i Moble van participar-hi 21 alumnes de tots els instituts de Catalunya:

  • Institut Guillem Catà de Manresa
  • Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat
  • Institut Escola del Treball de Lleida
  • Institut Vil·la Romana de La Garriga
  • Institut Pere Martell de Tarragona
  • Institut Josep Brugulat de Banyoles
  • Institut Els Tres Turons d’Arenys de mar
  • Institut Escola Industrial de Sabadell
  • Institut Escola del Treball de Barcelona

Els caps d’experts de CATSKILLS, valoren molt positivament tant l’organització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud com el seu desenvolupament, malgrat les restriccions pel COVID19. En aquesta edició, tot i que no es va fer una crida específica a les habituals empreses patrocinadores ja que no se sabia d’antuvi quin caire prendria tot plegat, cal remarcar la col·laboració totalment desinteressada d’algunes d’elles que, campionat rere campionat aposten per la Formació Professional i per la família professional de Fusta i Moble: Gabarró, Hettich, Spax, Festool i Ferreteria Vives. Serveixin aquestes línies per agrair-los el seu incondicional suport.

Ensems, agrair la tasca de tots els/les tutors/es a l’hora de preparar els seus alumnes participants i de dur a terme el seu seguiment i, d’ajudar-los i recolzar-los en tot moment. Sense aquesta tasca altruista i de suport total, aquesta edició hagués estat impossible de dur a bon port. També agrair a tot/es les/els participants el fet de realitzar un entrenament i un campionat en la situació actual de pandèmia mundial, compaginant-la amb les classes, mostrant un esforç, interès i actitud molt satisfactoris. Destacar la gran feina de tots els participants, en uns exercicis on els alumnes van demostrar un gran nivell de precisió i qualitat.

Ja que aquesta edició va ser telemàtica, l’organització va gestionar la recollida dels exercicis a cada centre participant, per poder-los avaluar-los conjuntament i a la vegada. El 10 de juny es van proclamar telemàticament els guanyadors, en la qual va ser presents tots els participants, tutors i membres de l’organització. El pòdium del Catskills de Fusta i Moble  2021 va ser el següent:

Skill 24. Ebenisteria

1a posició. Medalla d'or. Jesús Adrian Nuñez Institut Escola Industrial Sabadell

2a posició. Medalla d'argent. Bernat Juan Roig Institut Josep Brugulat Banyoles

3a posició. Medalla de bronze. Fabian Paredes Institut Guillem Catà Manresa

Skill 25. Fusteria

1a posició. Medalla d'or. Marc Mestre Nin Institut Pere Martell de Tarragona

2a posició. Medalla d'argent. Aitor Lience Ràfols Institut Vil·la Romana La Garriga

3a posició. Medalla de bronze. Izan Villanueva Fuertes  Institut Escola Industrial Sabadell

Els guanyadors dels skills 24 i 25, representaran a Catalunya, el pròxim desembre, a una nova edició dels Spainskills 2021, a Madrid.

Skill 26 Fusteria d'Obra

1a posició. Medalla d'or. Pere Recasens Esparreguera Institut Brugulat Banyoles

2a posició. Medalla d'argent. Arnau Durany Saiz Institut Escola del Treball LLEIDA 

3a posició. Medalla de bronze. Gabriel Font Rodríguez Institut Vil•la Romana La Garriga

CATSKILLS pretén ser un acte de foment de la Formació Professional i en aquest cas concret, de promoció dels oficis d'ebenisteria i fusteria, en les seves modalitats de taller, i en el de la construcció d'estructures i elements  en fusta, en l'àmbit de la construcció. És per això que la participació dels alumnes suposa una motivació extra dins dels seus estudis així com una experiència que sens dubte ha estat i serà, inoblidable, malgrat les restriccions d’aquest curs escolar.

Amb aquestes línies volem fer arribar el nostre agraïment a tothom per la implicació i participació al CATSKILLS 2021 de la família professional de Fusta i Moble.

 

Visca la fusta!