La fusta: l'únic ecomaterial que permet fusió entre tradició i tecnologia

dimecres, 28 de maig del 2014

Catskills 2014 a punt i en streaming

Els alumnes que representaran a l'Institut Escola Industrial de Sabadell i que concursaran a la tercera edició del Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills de la família professional de la fusta i moble ja s’estan preparant per la competició que es durà a terme els propers 4 i 5 de juny a les instal·lacions de l’Institut Pere Martell de Tarragona.
El campionat Catskills són les olimpíades de la formació professional a Catalunya. Hi ha un total de 29 especialitats, dividides per oficis i consten d’una prova que els alumnes han de superar amb la màxima perfecció i amb el mínim temps possible. Les proves s’anuncien amb anterioritat i és per això, que els competidors s’estan entrenant durament perquè el dia de la competició puguin completar les proves amb les especificacions tècniques correctes.
Test Project skill 24 Ebenisteria
La família professional de la fusta i el moble estarà representada al complet per tres alumnes del nostre Centre. En l’skill 24-Ebenisteria estarem representats per l’alumne Daniel Plaza del 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fusteria i Moble. En l’skill 25-Fusteria, l’alumne que optarà a medalla serà Mohamed Azwaoui del 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fusteria i Moble mentre que l’Omar Lahmidi serà el primer alumne que defenserà les opcions a l’skill 26-Fusteria d’obra (estructures de fusta). Tots ells estan duent a terme una tasca titànica per tal poder d’assolir l’objectiu: èsser campió de Catalunya de la seva especialitat. Per tal fi, cadascuna de les organitzacions dels diferents skills presenten uns Tests Projects (peça a realitzar) amb un nivell de dificultat alt. Totes elles es poden consultar a la pàgina web del departament d’Ensenyament.
Test Project skill 25 Fusteria
La col·laboració d’empreses i institucions és de vital importància per dur a bon terme un esdeveniment d’aquesta magnitud. A l’edició d’enguany hi col·laboren  empreses de la talla de Festool, Airmatic, Mausa, Felder, Gabarró, Rothoblaas i Ferreteria Vives, així com la Confederació Catalana de la Fusta, l’Associació de la Fusta Estructural, el Gremi de Fusters de Reus i el Baix Camp i l’Institut Català de la Fusta.
Test Project skill 26 Fusteria d'obra
Una novetat important per aquesta edició és que se podrà seguir la competició en streaming, es dir, en directe. En el següent enllaç podreu veure la competició a x32: https://www.youtube.com/watch?v=iBPTzy309IU