La fusta: l'únic ecomaterial que permet fusió entre tradició i tecnologia

dissabte, 9 de juny del 2018

Èxit d'organització i participació de CATSKILLS 2018 de la família professional de fusta i moble

L'esdeveniment es va celebrar els dies 5, 6 i 7 de juny a les instal·lacions de l'Institut Pere Martell de Tarragona i fou coorganitzat per l’Institut Escola del Treball de Barcelona i l’Institut Escola Industrial de Sabadell


La convocatòria del Campionat de Catalunya de Formació Professional (CATSKILLS 2018) va seleccionar durant els dies 5, 6 i 7 de juny als millors alumnes en els oficis d'ebenisteria, fusteria i fusteria d’obra (estructures de fusta). Als skills 2018 de la família professional de fusta i moble van participar-hi 21 alumnes procedents de tots els instituts de Catalunya.

 Els guanyadors, en cadascuna de les categories, foren:

Skill 24. Ebenisteria
1r Pol Metzger Rabasseda de l’Institut Escola del Treball de Barcelona
2n Pol Sarlé Marrades de l’Institut Escola del Treball de Lleida
3r Pau Merida Ribas de l’Institut Escola Industrial de Sabadell

 Skill 25. Fusteria
1r Nicolas Villanueva Martinez de l’Institut Escola Industrial de Sabadell
2n German Flor Flores de l’Institut Vil·la Romana de La Garriga    
3r Patryk Wozniak de l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà del Llobregat

Skill 26. Fusteria d’obra
1r Josep Domènech Dalmau de l’Institut Pere Martell
2n Roger Escolà Sanz de l’Institut Escola Industrial de Sabadell
3r Martí Charles Breiding de l’Institut Vil·la Romana de La Garriga
CATSKILLS pretén ser un acte de foment de la Formació Professional i en aquest cas concret, de promoció dels oficis d'ebenisteria i fusteria, en les seves modalitats de taller i d'armar. És per això que la participació dels alumnes suposa una motivació extra dins dels seus estudis així com una experiència que sens dubte ha estat i serà, inoblidable.

Els competidors tenien 13 hores per realitzar els seus respectius test project, els exercicis proposats per l'organització que, tutors i alumnes coneixien amb antelació i que han entrenat per poder obtenir la millor classificació possible al final de la competició.
Per a tal fi, va ser transcendental la col•laboració del Departament de Fusta i Moble de l'Institut Pere Martell de Tarragona i de les empreses patrocinadores i col·laboradores: FELDER, MAFELL, ROTHOBLASS, AMPER, FUSTES ESTEBA, FESTOOL, HETTICH, AIRMATIC, BOSCH, GABARRÓ, FINSA, QC QUÍMICA, JF POLO, GRUPO ALVIC, VILA ENVERNISSATS, TALLFUSTA S.L, FUSTES GILABERT, FERRETERÍA VIVES MARÍN, MECAKIM, DECUSTIK, FRAPONT, FERRETERÍA HERRAIZ, GLOBAL FLOORING y MAUSA.
De gran importància també va ser la col•laboració i patrocini d'institucions i associacions empresarials representatives del sector de la fusta i el moble de Catalunya: el Gremi Fusta i Moble, el Institut Català de la Fusta y la Associació de la Fusta Estructural.
Amb aquestes línies, els organitzadors volen fer arribar el seu agraïment a tots i tothom per la implicació i participació al CATSKILLS 2018 de la família professional de fusta i moble.