La fusta: l'únic ecomaterial que permet fusió entre tradició i tecnologia

dijous, 7 de juny del 2018

Catskills 2018. En plena competició!


Els alumnes que estan concursant a la cinquena edició del Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills 2018 de la família professional de la fusta i moble estan fent grans esforços per superar el llindar de l’excel·lència. S’han preparat conscientment per aquesta competició durant les darreres setmanes per tal de dur a bon terme els treballs que els va proposar en el seu moment l’organització de Catskills i que, aquests dies, a les instal·lacions de l’Institut Pere Martell de Tarragona, intenten portar a bon port amb esforç, dedicació, saber fer i capacitació professional.


El campionat Catskills són les olimpíades de la formació professional a Catalunya. De la família professional fusta i moble hi ha tres skills: 24-ebenisteria, 25-fusteria i 26-fusteria d’obra (estructures de fusta). Per cada skill cal realitzar una prova, un Test Project, amb un alt nivell de dificultat tècnica i un temps limitat per realitzar-la.

Cal destacar la participació de tots els centres que imparteixen cicles formatius de la família professional fusta i moble a Catalunya i la ferma voluntat de col·laboració d’empreses i institucions que són de vital importància per ajudar a organitzar i gestionar un esdeveniment d’aquesta magnitud. És per això que, a l’edició d’enguany hi col·laboren  empreses de renom com ara FELDER, MAFELL, ROTHOBLASS, AMPER, FUSTES ESTEBA, FESTOOL, HETTICH, AIRMATIC, BOSCH, GABARRÓ, FINSA, QC QUÍMICA, JF POLO, GRUP ALVIC, VILA ENVERNISSATS, TALLFUSTA SL, FUSTES GILABERT, FERRETERIA VIVES MARÍN, MECAKIM, DECUSTIK, FRAPONT, FERRETERIA HERRAIZ, GLOBAL FLOORING i MAUSA. També s’hi ha implicat associacions i institucions que representen una bona part de l'empresariat català: el Gremi Fusta i Moble, l'Institut Català de la Fusta i l'Associació de la Fusta Estructural.